Feng Shui School

consult

feng shui school entresol voor

entresol voor
feng shui school entresol na

entresol na
feng shui school gang voor

gang voor
feng shui school gang na

gang na


Feng Shui school

De technieken van Feng Shui worden toegepast in woningen en bedrijfsgebouwen, maar ook bij scholen, ziekenhuizen en zorginstellingen worden goede resultaten gehaald.

Wat we vaak zien bij scholen is dat ze in de meest uiteenlopende, exotische kleurencombinaties geschilderd worden. Om te benadrukken dat het een leuke, vrolijke school is.

Helaas heeft dit niet altijd het gewenste effect op de kinderen, omdat een kind door de overdaad aan kleur (en dus prikkels) afgeleid wordt van zijn bezigheden, fantasieën en spel.

Een kind moet niet afgeleid worden door wat er om hem heen gebeurd, maar moet juist gevoed worden door zijn omgeving. En dus werken rustige kleurcombinaties beter op het functioneren van een kind dan de vaak goedbedoelde uitbundige vrolijkheid.

Een mooi voorbeeld is de Openbare Jenaplanbasisschool in Culemborg. Een leuke, vrolijke school, maar wel een beetje druk met al die kleuren. En ook onrustig door de vele verschillende opbergmeubels.

Wij hebben samen met decorontwerpster Hester Jolink een interieur- en verbouwingsadvies opgesteld, met als doel om meer licht, rust en overzicht in de school te brengen.

We hebben de grote donkerblauwe constructieonderdelen een zilvergrijze kleur gegeven en alles wat lichtblauw was helderwit geschilderd. Het groen en groengrijs van de wanden zijn prettige kleuren voor de ogen en het geel van de bergkasten en de nieuwe directieruimte geven de school een zonnige uitstraling.

En dat het gelukt is blijkt uit de vele positieve reacties. Hieronder lees je er een paar:

  • Ria (concierge): “ik kwam binnen en vond dat de school veel groter was geworden. Wat een licht! En wat een rustige sfeer!“
  • Ronald (vader van 2 meisjes op school): “ik vind het heel mooi geworden met die nieuwe kleuren, het is net alsof je buiten bent.“
  • Masha (juf van de Apenklas): “ik ben er echt heel blij mee, het gebouw straalt nu veel meer rust uit en het voelt schoon en fris! Het gekleurde werkblad voor de computers geeft een vrolijk accent in het totale plaatje en is mijn persoonlijke lievelingskleur; lavendelpaars!“
Wil je meer weten over Feng Shui scholen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

feng shui school gang voor
feng shui school speellokaal voor
                         hal voor                                                              hal na